fbpx
EU-kontroll2022-05-11T13:41:58+02:00

Tid for EU-kontroll?

Vi er godkjent av Statens Vegvesen for EU-Kontroll (Periodisk kjøretøykontroll)
Vi utfører årlig flere hundre eu-kontroller på vårt bilverksted i Porsgrunn.


BESTILL TIME FOR EU KONTROLL
 • Personbiler skal kontrolleres første gang 4. år etter førstegangregistrering, så hvert 2. år.
 • Kjøretøy over 7500kg skal kontrolleres hvert år.

Tidligere var det slik at siste siffer i registreringsnummeret var styrende for når bilen skulle inn til kontroll. Nå er det dato for førstegangs registrering som danner utgangspunktet for fristen. Den fristen du har ved overgangen gjelder til du har gjennomført en ny kontroll. Deretter får du en ny frist basert på den datoen du utfører kontrollen.

Strengere krav til kontrollør hos bilverkstedetDet er også blitt nye krav om en egen opplæring og personlig godkjenning for de som utfører EU-kontrollen. Tidligere var det bare krav til virksomheten som utfører kontrollen, men nå blir det krav om opplæring og personlig godkjenning av kontrollører og tekniske ledere. Målet er bedre, likere og mer trafikksikre kontroller.

Påminnelse når fristen nærmer seg

Vegvesenet sender et påminnelsesbrev to måneder før den endelige fristen. Selv om du kan gjennomføre kontrollen når du vil, får du aldri mer enn to måneder på å utbedre eventuelle feil.

Hvis bilen ikke blir godkjent ved EU-kontrollen får du likevel ikke forskyve fristen. Derfor er det viktig at du beregner nok tid til både kontroll og eventuell etterkontroll.

Overholder du ikke fristen for godkjent EU-kontroll kan kjøretøyet bli avskiltet hvis du møter Vegvesenet, Politiet eller Tolletaten langs veien. Hvert år er det i gjennomsnitt cirka 200 000 biler som er registrert som «begjært avskiltet».

Sjekk når du har kontrollfrist og sørg for å være ute i god tid med bestilling av time. Vi har systemer som kan sende deg SMS og mail i god tid før fristen.

Det er lurt å sjekke når du har kontrollfrist, slik at du er godt forberedt og setter av nok tid til eventuelle reparasjoner og etterkontroll.

Hva omfatter kontrollen?

EU-kontroll/periodisk kjøretøykontroll/PKK er et lovbestemt krav om kontroll av bilens miljø – og sikkerhetsmessige tilstand. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres bl.a. lys, sikt, bremser osv. I miljødelen måles støy og avgasser. Når du har hatt bilen til kontroll, vil du motta en kontrollrapport med punkter som eventuelt må utbedres for å få bilen godkjent.

Hvis du ønsker gir vi deg gjerne et tilbud på nødvendige reparasjoner for å få bilen godkjent. Dersom vi oppdager feil og mangler som bør utbedres i tillegg, vil vi gjøre deg oppmerksom på dette.

Kontrollen sier ikke noe om hvor lang levetid etter kontrollen du kan forvente av for eksempel bremsebelegg, støtdempere etc. Den gir ingen garanti for hvor lenge de kontrollerte funksjonene vil være tilfredsstillende etter kontrolltidspunktet. Kontrollen sjekker ikke vanlige service og vedlikeholdspunkter eller ren driftssikkerhet. Da må det bestilles ordinær service.

Rene driftsmessige forhold knyttet til motor, olje, registerreim, plugger, filtere osv kontrolleres ikke. Du må derfor følge vanlig vedlikeholdsservice/kilometerservice og gitte skifteintervaller uavhengig av PKK for å holde bilen i god stand.

Ønsker du å bli kontaktet?

Har du en feil på din bil eller ønsker å bestille time for eu-kontroll på vårt verksted i Porsgrunn?

Vi kan kontakte deg.

   Telefon

   Åpningstider

   Man-Fre: 08.00 til 16.00

   TELEFON

   35 100 500

   EPOST

   post@eidangerauto.no

   ÅPNINGSTIDER

   Man-Fre: 08.00 til 16.00

   Go to Top